Hvordan velge

Tilbake
Hva trenger du å vite når du skal velger gulvet? 
 
• Beregn rommets areal hvis du skal legge gulvet på vanlig måte (på rommet) - legg ytterligere 5% på rommets område, hvis du vil legge på tvers - 7%.          
• Beregn den nødvendige mengden av lister, ikke glem tersklene, dørstøtter og rørflate.         
• Vanligvis velger vi parkett i henhold til fargen og tremønstret. Vanligvis er parketten delt inn i tre eller fire hovedkategorier i henhold til antall forgrenere, farger og tekstur ("Moderne", "Rustikk", "Klassisk", "Utvalgt").        
• Når du velger fargen på gulvet må du først vurdere størrelsen på rommet, og fargen på vegger og møbler slik at rommet har et estetisk utseende, farger må utfylle hverandre, huske at gulvet ikke har samme farge som vegger eller møbler.        
• Gulv i mørkere farger vil gi interiøret mer varme selv om det er tilrådelig å unngå mørke gulv i små rom, spesielt hvis veggene er av mørke farger også, husk at riper er mer synlig på det mørke gulvet.      
• Hvis taket på rommet ditt er lavt - er det tilrådelig å velge gulvet i lysere farger. For de som liker klassisk innredning er den naturlige trefargen og anbefale.   For næringslokaler, kontorer og store områder, hvor gulvet er den viktigste innredningsdetalj for interiøret vil dype sterke farger passer best, f.eks ulike røde nyanser av eik. Hygge er garantert ved varmt gull, brun og røde nyanser.   Hvitt og gråtoner vil gjøre rommet visuelt mer romslig.        
• Wegafloor to-lags parkettfliser har god varmeledningsevnede egenskaper slik at de kan også kan perfekt brukes til gulvvarme. Det er et flott alternativ til en dyrere gulv av heltre, pålitelige og holdbare gulv. Det er en perfekt løsning for å gi den luksuriøs utseende, samt en følelse av komfort og hygge til rommet.        
• Hvis du kommer til å sette massivt treplanker på gulv med varmekabler må du vite at slike gulv vil være mer følsomme for miljøet og mer krevende for installasjons og utnyttelsesforhold. Solide tregulv krever lik fordeling av varmen, meget små endringer i temperatur, 2-4 ° C temperatur per dag og god ventilasjon. Varmekilden må ikke overskride + 27 ° C på gulvflaten, og den relative fuktigheten i rommet bør opprettholdes ved 45-65%. Det er miljøvennlig høykvalitets gulv som er unik i holdbarheten sin og naturlighet for dem som setter pris på de virkelige tingene.  Det anbefales å ta et notat til et lamellbelegg, lakk eller olje.
• Oljet overflate ser mer naturlig ut sammen med lakk, det lar treverket puste, en følelse av naturlig preg på treet gjenstår. Den langsiktige utnyttelse av oljet parkettfliser krever hyppigere vedlikehold, men i forhold til pris er det billigere enn lakkert. Fornyelse av oljet gulv krever ikke sliping, det er nok til å rense det, la det tørke og belegge overflaten med oljen. I motsetning til den lakkerte overflaten vil det ved fornying av enkelte områdene ikke være forskjell i farger. Det oljete gulvet blir populær for intensiv bruk i det offentlige områder fordi overflatene er enklere og raskere å fornye.         
• Ved fornying av lakken må hele overflaten slipes og deretter lakkeres ferskt. Men fornyelse av lakkert gulv er det mer sjeldent og deres daglige vedlikehold er enklere. Lakk beskytter treet mot treff, skrape eller forbigående effekt av væsker selv om det naturlighet i gulvet er tapt på en slik måte, støv, trykk og riper er mer synlig på overflaten.       
• Parkettfliser er limt på tre eller betong overflate med et spesielle lim. Det er mulig å feste med skruer eller spiker, men liming er en bedre metode og på en slik måte vil knirk unngås. Overflatefuktighet av betongen på hvilken gulvbordene skal limes må ikke overstige 2,5%. Ved valg av lim for liming av parkett må ikke bare grunnen, men også parketten som skal limes vurderes i tillegg. Et lim er bare for planken av heltre, andre er for parkettfliser.
 
 
To-lags parkett fliser

 

Disse parkettflisene er limt mellom to lag av tre. Øvre - 4 mm slitesterkt lag av hardtre på gulvet, lamellen, avhengig av valgt belegg av overflaten settes inn med olje eller lakk. Levetiden, motstand, vedlikeholdsbehov og selvfølgelig estetisk utseende avhenger av egenskapene til dette laget.   Nedre - 9 eller 12 mm varmeledende og vannbestandig er bjørkefinér den viktigste funksjon for stabiliteten av parkettflis og dens beskyttelse mot deformasjon. Begge lag er limt godt sammen ved fremgangsmåten ifølge kjølepresse