vedlikehold

Hvordan ta vare på tregulv?
 
Riktig Vedlikehold av gulvet vil forblir bra for hele tiåret. Hvis du ønsker at gulvet som blir utnyttet hver dag og alltid se ut som ny bør du følge de grunnleggende anbefalt gulvpleie.

På grunn av sine naturlige egenskaper vil heltregulv utvides og kontrakter avhengig av inneklima.   For å unngå deformasjon på treet 18-22 ° C temperatur og 45-65% må relativ luftfuktighet opprettholdes i rommet. 

Overflaten av det naturlig tregulv, oljet samt lakkert, må beskyttes mot støv, smuss og andre faste abrasive partikler, også fra vann, ren med fuktig klut, eller vakuum med en myk leder av vakuum.   For rengjøring av tregulv, rengjøringsprodukter som er spesielt beregnet for dette formålet anbefales: foroljet - gulvbalsam, forlakkert - gulvsjampo med pH opp til 8. Den ideelle rengjøringfuktigheten er når den rengjorte gulvflaten blir tørr etter ca et minutt. Hell aldri vann direkte på gulvet.

Det oljete gulvet krever mer omsedlikehold og er mindre motstandsdyktig mot vann, men vedlikeholdet er billigere. Avhengig av intensiteten av utnyttelsen av oljet gulv må jevnlig fornyes - males med oljen. For rom som brukes sjelden, moderat og intensivt anbefales det å fornye oljet gulv hvert2 år, 1 år, halvt år. Skulle riper vises vil du lett fjerne dem ved å pusse det berørte området med sandpapir og deretter belegg med olje. Hvis skaden er dypere kan du fjerne det med en spesiell fyllingsprodukt som heter polyamid.   Hvis du ønsker å gi ekstra beskyttelse til tregulvet, dekk det til med et ekstra lag med polering som er beregnet for oljede overflater. Polerstrøk gulvet med en beskyttende film. I et slikt tilfelle der oljet parkett er beskyttet mot fuktighet og mindre mekaniske skader vil deres levetid øker. Det anbefales i tillegg oljeet gulvbelagt med naturlig olje etter deres lag før deres bruk. Denne fremgangsmåten er unødvendig for nylagt lakkert gulv.

Lakkert gulv er mer motstandsdyktig mot vann og fysiske skader enn oljet seg, men deres fornyelse og reparasjoner er dyrere og komplisert. Etter skadede enkeltsteder som er nylig lakkert forblir forskjeller i nyanser slik at hele overflaten må fornyes, det er pusset og nylig lakkert. 

Det anbefales å gi minst 10 dager for nylagt gulv å bosette seg i, for limet tørke og fullstendig tilpasse seg mikroklima av miljøet. 

Små detaljer som er anbefalt for alle - dørmatte vil det redusere mengden skitt som kommer inn i rommet og vil tillate å bevare det opprinnelige utseendet på gulvet lenger.
 
 
Oljet gulv omsorg

  Dersom de oljede overflater vaskes altfor ofte vil muligheten til å fjerne det beskyttende laget av olje øke.
    Tre oljete overflater vil være ikke bare rent, men vil også få en ekstra beskyttelse hvis når du rengjør gulvet vil du bruke såpe konsentrat: OSMO WISCH - FIX 8016
    ĮFor fjerning av nøtteskorpete flekker (f.eks flekker igjen av fett eller sko) bruke produktet: OSMO
RENGJØRINGSVOKS
      For fornyelse av treoljede overflater som er i de offentlige område (for eksempel i restauranter, museer, lufthavner og andre soner med intensiv trafikk) bruke produktet: "OSMO" VEDLIKEHOLDSOLJE FOR TRE. Også når det anvendes regelmessig (minst en gang 1,5 år) dyre full restaurering av treflater kan unngås.
     Produkt for de ekstremt nøtteskorpete stedene: OSMO INTENSIVE CLEANER 8019. Hvis tidligere nevnte produktene ikke var til hjelp for fjerning av flekker som dukket opp er dette siste utvei som kan bidra til å unngå sliping av treoljede flater.
     Mer informasjon om vedlikehold av oljet gulv og vedlikeholdsprodukter finner Du i OSMO" katalog. Klikk på linken for å laste ned katalogen: OSMO KATALOG PDF